Referenties

Jolanda van Egmond, Nalatenschapscoach bij Erf goedt:
Hoe kom je er nou achter wat Vera van Kampen doet en wat ze bedoelt met communicatieve en commerciële vaardigheden. Nou, door jezelf uit te nodigen om haar bij te staan als personal assistant bij een training. Dat heb ik gedaan en ik mocht mee naar een gemeente waar ze een incompany telefoontraining ging verzorgen.
Wat gebeurt daar dan, er komen 6 dames binnen die, licht in de weerstand – want ze weten echt wel wat een telefoon is, de training gaan volgen. Afwachtend kijken ze naar ons en na het voorstelrondje beginnen ze zich enigszins te ontspannen. Verbazingwekkend snel komen er verhalen over frustraties bij telefoongesprekken en de onmacht die ze daarbij ervaren wordt gedeeld, het ijs is gebroken en de dames staan open voor de training. Vera heeft heel snel een sfeer van vertrouwen gecreëerd.
De training is dynamisch, er is humor, er worden spelletjes gedaan die je triggeren om na te denken over je eigen patronen en handvatten worden aangereikt om dat waar je tegenaan loopt op een professionele wijze aan te pakken. En als klap op de vuurpijl was daar een actrice die in staat was om de meest uiteenlopende situaties in scene te zetten zoals een boze agressieve huilende dame, een demente vrouw en een lieve niet te stuiten cliënt die alle tijd had voor een gezellig praatje.
Communicatie is niet makkelijk en zeker niet over de telefoon maar Vera maakt het mogelijk en haar voornaamste credo hierbij is SMILE. Eerste indrukken zijn blijvend en met een Calyx training bent u verzekerd van resultaat.
Voor trainingen in communicatieve en commerciële vaardigheden raad ik Vera van Kampen – Calyx training van harte aan.

Jantine de Smit-Kos, Zorgmanager Oncologisch Centrum en Maag-, Darm- en Leverziekten Ziekenhuis Gelderse Vallei:
Na de telefoontraining, die ingezet was bij de start van het patiëntencontactcentrum, merkten wij dat er meer nodig was dan alleen de medewerkers ‘aan de poort’ van het ziekenhuis te trainen. Door onze positieve ervaring met Vera van Kampen hebben wij ook alle medewerkers van de poliklinieken (BackOffices) bij haar bedrijf Calyxtraining een training laten volgen.
Vera en haar team trainden 250 medewerkers individueel en in groepsverband; deze combinatie maakte dat het leerrendement van hoog niveau is geweest.
Medewerkers kregen niet alleen mondeling feedback over de individuele kwaliteiten en leerpunten maar Calyxtraining zorgde ook voor een zorgvuldige, schriftelijke verslaglegging per medewerker. Dit was voor het vervolg van het leertraject écht een meerwaarde voor zowel de medewerker als de leidinggevende. De leercurve kan nu worden afgemaakt, waardoor we zeker weten dat iedere medewerker voldoende getraind is.
We hebben niets dan lof voor de flexibele opstelling van Vera en haar collega’s. Hun pro-actieve instelling zorgde ervoor dat knelpunten snel werden opgelost of zelfs werden voorkomen.

Natasia en Elaithia, Medewerkers Klant Contact Centrum Stichting Humanitas:
Het was een leerzame training, de training sloot goed aan bij onze behoefte en vragen. De cases waren actueel en uit onze praktijk. Alles wat er in de training was behandeld is nu toepasbaar. We kregen goede tips om onze huidige telefoonkennis te verbeteren, en je leert daarbij ook nog eens je grenzen te verleggen. We kregen goede begeleiding van Vera en acteur. De training was voor ons duidelijk, persoonlijk en inspirerend. Verder hebben we ook veel gelachen tijdens de training. Een aanrader voor elk bedrijf.

Wilco van Hamond, CEO / eigenaar Sanbio BV:
Na een intake en grondige voorbereiding heeft Vera de communicatie training voor ons hele team opgezet en uitgevoerd. De feedback en reacties van de mensen zijn aanstekelijk en enthousiast. Dus is deze training meteen een opmaat voor een vervolg wat snel gaan inplannen. Als de mensen zeggen dat ze zelden zoveel geleerd hebben op een training waar ze echt wat mee kunnen en ook nog eens veel gelachen hebben, kun je toch niet anders stellen dat het een succes was. Niet alleen inhoudelijk en individueel maar ook nog eens als team weer beter geworden. Kortom geslaagd!

Stan Golüke, beveiligingsadviseur bij Kop Beveiliging:
Wij kregen een sales training van Calyx Training, oftewel Vera van Kampen. De sessie begon met een ochtend theorie. Het doel van de training was om inzicht te krijgen van de mogelijkheden bij het nabellen van offertes en bestaande (slapende) relaties om zo een betere kans van slagen te hebben met uitgebrachte offertes.
Wij als groep gaven aan waar we tegen aan liepen met telefoongesprekken. Vera stelde wat technieken voor om tijdens het telefoongesprek toe te passen en dit gewoon te doen. Na de theoriesessie volgde het praktijk gedeelte. De bedoeling was om de theorie gelijk toe te passen in de praktijk bij bestaande lopende offertes.
Zelf zag ik hier een beetje tegenop omdat dit vrij ongemakkelijk aanvoelde. Een gesprek voeren met iemand naast je die op alles let wat je zegt, wat je houding is voor je ademhaling en hoe dat overkomt aan de aan de andere kant van de lijn. Het zijn toch gesprekken waarin je wilt scoren maar waar je met een soort ongemakkelijk en nerveus gevoel begint. Maar je gaat je lijstje af om te bellen en toets het nummer in van de klant….. terwijl de telefoon over gaat en je hartslag iets sneller gaat denk je; oh god m’n ademhaling stijgt, hart klopt sneller….. HELP, ik verknal het…. BONK BONK, BONK BONK voel je. Eerste telefoontje gehad, pfieuw gelukkig. Last van m’n schouders. Je legt de hoorn neer en beseft dan dat het oortje van het meeluisterapparaat in je oor zit; ohja we gaan terug luisteren… fijn. Op dat moment is het fijn dat Vera naast je zit omdat ze de goede dingen eruit haalt en benoemt samen met de verbeterpunten. De verbeterpunten worden zodanig positief gebracht dat je vol goede moed verdergaat met de bellijst en het hele ongemakkelijke nerveuze gevoel is in één klap weg en komt ook niet meer terug. Vera houdt je ook niet voor de gek, want wanneer je haar probeert af te leiden door over een ander onderwerp te beginnen zodat er minder gebeld zou worden heeft ze snel in de gaten.
De technieken die ik geleerd heb pas ik toe in telefoongesprekken op kantoor en ik kom erachter dat dit werkt, het geeft mij meer rust in het gesprek en meer zelfvertrouwen doordat ik het gesprek controleer.

Rens Krijgsman, Algemeen Directeur Kop Beveiliging:
De doelstelling van Bedrijven Kring Leerdam is “Elkaar ontmoeten” en “Kennis delen”.

Tijdens de meest recente ondernemersbijeenkomst hebben we Vera van Kampen van Calyx Training uitgenodigd om een workshop te geven met als thema “Klantvriendelijk communiceren”.

Alle deelnemers waren naderhand enthousiast en gingen met concrete handvatten de deur uit. Verschillende mensen waren overigens speciaal voor de workshop aanwezig!

Ik ben zeer tevreden over de diensten van Vera, die zij met zeer professionele kennis en kunde uitvoert. Vera vergroot de kennis van haar studenten direct en zorgt ervoor dat zij die kennis direct kunnen toepassen.

Daarom beveel ik Vera van harte aan.

Petra van Vossen, Communicatie Professional ANVA:
Nee-zeggen, of beter gezegd ‘altijd maar Ja-zeggen’, is mijn grote valkuil en er komt een moment waarop je dat niet meer kunt ontkennen. In de periode waarin ik op mijn afdeling te kampen had met onder bemanning én grote projecten met tijdsdruk, schoot Vera mij daarom te hulp. Ik heb haar leren kennen als een warme, eerlijke vrouw met een goede dosis humor. Ze is ook heel erg duidelijk over wat ze wel en niet voor je kan betekenen. Vanaf eerste moment had ze mijn vertrouwen gewonnen. Tijdens haar coaching zijn we meteen gestart met datgene waar ik op dat moment het meeste profijt van had. Timemanagement. Hands-on tips die ik 1-op-1 toe kon passen in mijn dagelijkse werk. Tips die nu achteraf zo simpel en logisch lijken, maar op dat moment ging er een wereld voor me open. Gaandeweg leerde Vera mij dat nee-zeggen niet persé slecht hoeft te zijn, ze liet mij inzien en ervaren dat het juist efficiëntere samenwerking kan stimuleren. Vera hielp mij niet alleen prioriteiten te stellen, ze leerde mij ook mijn eigen grenzen en ambities m.b.t. mijn eigen ontwikkeling binnen mijn vak. Waardevolle inzichten. Niet alleen voor mijzelf, ook voor mijn werkgever. Dankzij Vera’s coaching ben ik in staat om meer uit mezelf te halen en de organisatie op professioneel gebied nog meer te bieden. Ik ben Vera én mijn werkgever dankbaar voor deze coaching die mee veel meer heeft gebracht dan alleen een lesje nee-zeggen.

Léonie Klarenbeek, Leidinggevende patiëntencontactcentrum a.i. Projectleider beleid- en projectbureau patiëntenzorg Ziekenhuis Gelderse Vallei:
Met het opzetten van een nieuw patiëntencontactcentrum hebben wij optimaal gebruik kunnen maken van de zeer ruime kennis en ervaring van Calyx training. De telefoontraining stelt ons in staat om op goede efficiënte en bovenal klantvriendelijke wijze de telefoon te beantwoorden. De unieke kwaliteiten van Vera van Kampen maken de training en het resultaat hiervan in het inmiddels operationele patiëntencontactcentrum tot een groot succes!

Nina Ruisch-Jansen, Ziekenhuis Gelderse Vallei:
Vera van Kampen straalt hospitality uit. Ze is een kei in haar vak, die ze met passie uitoefent. Trainingen zijn op maat gemaakt naar behoefte van de klant. Efficentie, proffesionaliteit en plezier. Kortom iedereen leert van Vera om in zijn of haar vak het naar een hoger level te tillen!

Mariëlle Klatten, kwaliteitsmanager Onsight IT Security Experts:
Een echte vakvrouw! Wij hebben Calyx Training ervaren als een integer bedrijf dat kwaliteit levert. De training sloot goed aan op de behoefte die er bij ons leefde. Door de goede voorbereiding richtte de training zich op de uitdagingen waar wij mee te maken hadden. De medewerkers werden zowel in groepen als persoonlijk begeleid. De persoonlijke benadering van Vera is erg waardevol. Calyx Training is zeker een organisatie waar wij op de lange termijn mee blijven samenwerken.

Paul van Mourik, beveiligingsadviseur bij Kop Beveiliging:
Ik heb de sessie waarbij Vera meeluistert met de telefonische gesprekken zeer enthousiast beleeft. Bij het terugluisteren van opgenomen gesprekken worden vanuit een positieve mindset de tips en tops besproken. Bellen kan heel leuk zijn, want door de proactieve houding die Vera je leert is een klant gauw geneigd je te BEDANKEN. Wat is er dan mooier om te antwoorden met GRAAG GEDAAN.
Daar krijg je gewoon een SMILE van op je gezicht. Laat dat nou net de bedoeling zijn.

Bruno Mol, opleidingscoördinator Aloysius Stichting:
Vera van Kampen heeft mijn collega’s in haar workshop ‚Klantvriendelijk contact’ in korte tijd verrijkt met mooie ervaringen. Het was voor een ieder leerzaam om te ervaren wat een boodschap met je kan doen en hoe je onbedoeld een lading kunt geven aan een boodschap. De acteur die Vera had meegebracht en de wijze waarop soepel werd ingespeeld op wat de groep nodig had maakte dit een zeer effectieve workshop. De dosis humor die Vera met haar acteur en de collega’s aan de dag wist te leggen gaf het geheel ook een ontspannen sfeer, een sfeer waarin ieder kon halen en brengen wat hij of zij nodig had.

Hans Arensman, Rayonleider Action BV:
De coaching van Vera heeft me geleerd te leven in het nu, niet in het verleden en niet in de verre toekomst.
De coaching gesprekken hebben me ook geleerd nog bewuster te zijn van mijn invloed op anderen…. Doe ik dit wel met volle overtuiging…?!
Ook heb ik geleerd die dingen te doen waar ik energie van krijg. Uiteindelijk vind ik dus een balans die goed voor me is. Dit en meer leerde ik,
van Vera met één doel: mijn persoonlijke ontwikkeling.

Stefan Bikker, beveiligingsadviseur bij Kop Beveiliging:
Ik vond de training goed opgezet en duidelijk, leuk om op deze manier getraind te worden.
Vera voelde ons goed aan en heeft de training op de branche en het bedrijf laten aansluiten. Het werkt heel goed om na de gemeenschappelijke training individueel aan de slag te gaan. Vera motiveert je om zelf na te denken over je leerpunten in gesprekken en legt de vinger op de juiste plek in het analyseren van de gesprekken tijdens de training. Je kunt direct aan de slag met de vaardigheden die Vera aanreikt, elke dag worden we herinnerd aan de tools door de korte samenvatting die we op ons bureau hebben staan.