Referenties

Jolanda van Egmond, Nalatenschapscoach bij Erf goedt:
Hoe kom je er nou achter wat Vera van Kampen doet en wat ze bedoelt met communicatieve en commerciële vaardigheden. Nou, door jezelf uit te nodigen om haar bij te staan als personal assistant bij een training. Dat heb ik gedaan en ik mocht mee naar een gemeente waar ze een incompany telefoontraining ging verzorgen.
Wat gebeurt daar dan, er komen 6 dames binnen die, licht in de weerstand – want ze weten echt wel wat een telefoon is, de training gaan volgen. Afwachtend kijken ze naar ons en na het voorstelrondje beginnen ze zich enigszins te ontspannen. Verbazingwekkend snel komen er verhalen over frustraties bij telefoongesprekken en de onmacht die ze daarbij ervaren wordt gedeeld, het ijs is gebroken en de dames staan open voor de training. Vera heeft heel snel een sfeer van vertrouwen gecreëerd.
De training is dynamisch, er is humor, er worden spelletjes gedaan die je triggeren om na te denken over je eigen patronen en handvatten worden aangereikt om dat waar je tegenaan loopt op een professionele wijze aan te pakken. En als klap op de vuurpijl was daar een actrice die in staat was om de meest uiteenlopende situaties in scene te zetten zoals een boze agressieve huilende dame, een demente vrouw en een lieve niet te stuiten cliënt die alle tijd had voor een gezellig praatje.
Communicatie is niet makkelijk en zeker niet over de telefoon maar Vera maakt het mogelijk en haar voornaamste credo hierbij is SMILE. Eerste indrukken zijn blijvend en met een Calyx training bent u verzekerd van resultaat.
Voor trainingen in communicatieve en commerciële vaardigheden raad ik Vera van Kampen – Calyx training van harte aan.

Jantine de Smit-Kos, Zorgmanager Oncologisch Centrum en Maag-, Darm- en Leverziekten Ziekenhuis Gelderse Vallei:
Na de telefoontraining, die ingezet was bij de start van het patiëntencontactcentrum, merkten wij dat er meer nodig was dan alleen de medewerkers ‘aan de poort’ van het ziekenhuis te trainen. Door onze positieve ervaring met Vera van Kampen hebben wij ook alle medewerkers van de poliklinieken (BackOffices) bij haar bedrijf Calyxtraining een training laten volgen.
Vera en haar team trainden 250 medewerkers individueel en in groepsverband; deze combinatie maakte dat het leerrendement van hoog niveau is geweest.
Medewerkers kregen niet alleen mondeling feedback over de individuele kwaliteiten en leerpunten maar Calyxtraining zorgde ook voor een zorgvuldige, schriftelijke verslaglegging per medewerker. Dit was voor het vervolg van het leertraject écht een meerwaarde voor zowel de medewerker als de leidinggevende. De leercurve kan nu worden afgemaakt, waardoor we zeker weten dat iedere medewerker voldoende getraind is.
We hebben niets dan lof voor de flexibele opstelling van Vera en haar collega’s. Hun pro-actieve instelling zorgde ervoor dat knelpunten snel werden opgelost of zelfs werden voorkomen.

Natasia en Elaithia, Medewerkers Klant Contact Centrum Stichting Humanitas:
Het was een leerzame training, de training sloot goed aan bij onze behoefte en vragen. De cases waren actueel en uit onze praktijk. Alles wat er in de training was behandeld is nu toepasbaar. We kregen goede tips om onze huidige telefoonkennis te verbeteren, en je leert daarbij ook nog eens je grenzen te verleggen. We kregen goede begeleiding van Vera en acteur. De training was voor ons duidelijk, persoonlijk en inspirerend. Verder hebben we ook veel gelachen tijdens de training. Een aanrader voor elk bedrijf.

Petra van Vossen, Communicatie Professional ANVA:
Nee-zeggen, of beter gezegd ‘altijd maar Ja-zeggen’, is mijn grote valkuil en er komt een moment waarop je dat niet meer kunt ontkennen. In de periode waarin ik op mijn afdeling te kampen had met onder bemanning én grote projecten met tijdsdruk, schoot Vera mij daarom te hulp. Ik heb haar leren kennen als een warme, eerlijke vrouw met een goede dosis humor. Ze is ook heel erg duidelijk over wat ze wel en niet voor je kan betekenen. Vanaf eerste moment had ze mijn vertrouwen gewonnen. Tijdens haar coaching zijn we meteen gestart met datgene waar ik op dat moment het meeste profijt van had. Timemanagement. Hands-on tips die ik 1-op-1 toe kon passen in mijn dagelijkse werk. Tips die nu achteraf zo simpel en logisch lijken, maar op dat moment ging er een wereld voor me open. Gaandeweg leerde Vera mij dat nee-zeggen niet persé slecht hoeft te zijn, ze liet mij inzien en ervaren dat het juist efficiëntere samenwerking kan stimuleren. Vera hielp mij niet alleen prioriteiten te stellen, ze leerde mij ook mijn eigen grenzen en ambities m.b.t. mijn eigen ontwikkeling binnen mijn vak. Waardevolle inzichten. Niet alleen voor mijzelf, ook voor mijn werkgever. Dankzij Vera’s coaching ben ik in staat om meer uit mezelf te halen en de organisatie op professioneel gebied nog meer te bieden. Ik ben Vera én mijn werkgever dankbaar voor deze coaching die mee veel meer heeft gebracht dan alleen een lesje nee-zeggen.

Léonie Klarenbeek, Leidinggevende patiëntencontactcentrum a.i. Projectleider beleid- en projectbureau patiëntenzorg Ziekenhuis Gelderse Vallei:
Met het opzetten van een nieuw patiëntencontactcentrum hebben wij optimaal gebruik kunnen maken van de zeer ruime kennis en ervaring van Calyx training. De telefoontraining stelt ons in staat om op goede efficiënte en bovenal klantvriendelijke wijze de telefoon te beantwoorden. De unieke kwaliteiten van Vera van Kampen maken de training en het resultaat hiervan in het inmiddels operationele patiëntencontactcentrum tot een groot succes!

Mariëlle Klatten, kwaliteitsmanager Onsight IT Security Experts:
Een echte vakvrouw! Wij hebben Calyx Training ervaren als een integer bedrijf dat kwaliteit levert. De training sloot goed aan op de behoefte die er bij ons leefde. Door de goede voorbereiding richtte de training zich op de uitdagingen waar wij mee te maken hadden. De medewerkers werden zowel in groepen als persoonlijk begeleid. De persoonlijke benadering van Vera is erg waardevol. Calyx Training is zeker een organisatie waar wij op de lange termijn mee blijven samenwerken.

Bruno Mol, opleidingscoördinator Aloysius Stichting:
Vera van Kampen heeft mijn collega’s in haar workshop ‚Klantvriendelijk contact’ in korte tijd verrijkt met mooie ervaringen. Het was voor een ieder leerzaam om te ervaren wat een boodschap met je kan doen en hoe je onbedoeld een lading kunt geven aan een boodschap. De acteur die Vera had meegebracht en de wijze waarop soepel werd ingespeeld op wat de groep nodig had maakte dit een zeer effectieve workshop. De dosis humor die Vera met haar acteur en de collega’s aan de dag wist te leggen gaf het geheel ook een ontspannen sfeer, een sfeer waarin ieder kon halen en brengen wat hij of zij nodig had.

Marcel Dijkman, Manager Innovatie & Architectuur ANVA:
Binnen ons bedrijf maken we regelmatig gebruik van het opleidingsaanbod van Calyx Training. Daardoor is Vera van Kampen een bekende naam met een bekend gezicht binnen ons bedrijf. Andersom geldt dat Vera ons bedrijf goed kent. Haar trainingen sluiten zo goed aan op de identiteit en het imago van ons bedrijf. De bijeenkomsten met Vera worden ook vanwege de inhoud en aanpak gewaardeerd. Met haar scherpe observatie heeft Vera aandacht voor ‘de echte verbeterpunten’. In combinatie met haar prettige, persoonlijke werkwijze ontstaat zo een goede voedingsbodem voor verandering.

Hans Arensman, Rayonleider Action BV:
De coaching van Vera heeft me geleerd te leven in het nu, niet in het verleden en niet in de verre toekomst.
De coaching gesprekken hebben me ook geleerd nog bewuster te zijn van mijn invloed op anderen…. Doe ik dit wel met volle overtuiging…?!
Ook heb ik geleerd die dingen te doen waar ik energie van krijg. Uiteindelijk vind ik dus een balans die goed voor me is. Dit en meer leerde ik,
van Vera met één doel: mijn persoonlijke ontwikkeling.